Taþýnmadan Önce Bunlara Dikkat Edin!
Yeni bir eve taþýnýrken bu evin taptaze enerjisi ile hayatýnýz daha güzel bir hal alabilir. Bu enerjiyi bozmamak adýna eski evinizdeki gereksiz eþyalardan kurtulabilirsiniz.
Kategori : Gayrimenkul Rehberi
14 Aralýk 2017 10:27
18673 kere okundu.
Taþýnmadan Önce Bunlara Dikkat Edin!
Yeni bir eve taþýnýrken bu evin taptaze enerjisi ile hayatýnýz daha güzel bir hal alabilir. Bu enerjiyi bozmamak adýna eski evinizdeki gereksiz eþyalardan kurtulabilirsiniz.
Kategori : Gayrimenkul Rehberi
14 Aralýk 2017 10:27
18673 kere okundu.

Evinizdeki eþyalarýn sizin için önemini sorgulayýn. “Bu eþyaya gerçekten ihtiyacým var mý? Yoksa evimdeki bir fazlalýktan mý ibaret?” sorularýnýn cevabýný vererek harekete geçin.

Eskiyenleri çöpe atýn

Evlerin en çok kullanýlan tekstil ürünlerinden olan havlu ve çarþaflarýn zaman içerisinde eskidiðini, ilk halini kaybettiðini kabul etmelisiniz. Eðer ev tekstil ürünleriniz eskidiyse bunlarý yeni evinize taþýmayýn.

Kullanýlmayanlarý ihtiyacý olanlara verin

Evinizde meyve sýkacaðý, kahve ve ekmek yapma makinesi gibi küçük ev aletleriniz bulunuyor olabilir. Ancak sizin yeterince zamanýnýz yoksa ve bu aletler yalnýzca mutfakta kalabalýk yapan birer fazlalýða dönüþtüyse, onlardan vazgeçmeye hazýr olun. Bu küçük ev aletlerini, ihtiyacý olan birisine hediye ederek hem birilerini mutlu edip hem de yeni evinizin daha ferah olmasýný saðlayabilirsiniz.

Giyilmeyen kýyafetlere elveda deyin

“Kilo verdiðim, yeni iþe baþladýðým zaman giyeceðim” diye hiç giyilmemiþ ama elbet bir gün lazým olur diye sakladýðýnýz pek çok kýyafetiniz mi var? Bu kýyafetler, dolabýnýzý dolduran ve aslýnda var olan kýyafetlerinizi de fark etmenizi engelleyen fazlalýklardan ibaret.

Kullanmadýðýnýz kýyafetleri baðýþlayabilir ve hem evinizdeki fazlalýklardan kurtulup hem de taþýnmayý çok daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

Eþyalarýnýz arasýnda eleme yapýn

Sadece beðendiðiniz için ayný iþlevi gören pek çok eþyayý evinizde barýndýrýyor musunuz? Birden fazla ekmek kesme tahtasý ya da patates kovasýna gerçekten ihtiyacýnýz var mý? Bir tanesi ile yetinebileceðiniz eþyalarýn benzerleri arasýnda bir seçim yapýn ve fazlalýklarý evinizden uzaklaþtýrýn.

Yarým býrakýlmýþ kozmetik ürünlerinden kurtulun

Kozmetik ve kiþisel bakým ürünlerinin ömrü en fazla 2 yýl ile sýnýrlýdýr. Eðer, uzun süredir dolabýnýzda duran; ancak yenisi alýndýðý için yüzüne bakýlmayan ürünleriniz bulunuyorsa bunlarý atma vakti. Güneþ kremi, týraþ köpüðü, tonik, sabun, parfüm gibi malzemelerinizi elden geçirin ve son kullanma tarihi geçmiþ olanlarý yeni evinize götürmeyin.

Düþünmeden aldýðýnýz eþyalarý eski evinizde býrakýn

Evinizde boþ kalan yerleri doldurmak için düþünmeden, geliþigüzel bir þekilde alýþveriþ yapmýþ ve aslýnda çok da sevmediðiniz dekoratif eþyalar almýþ olabilirsiniz. Eðer evinizde sevmediðiniz ve içinize sinmeyen parçalar varsa, yeni evinize taþýmayýn ve bundan sonrasý için kendinize bir iyilik yapýn ve alýþveriþ yaparken iki kere düþünün.

Dosyalarýnýzý düzenleyin

Eski evinizin kira kontratý, faturalar, tarihi geçmiþ sigorta poliçeleri gibi zamanýnda önemi olan; ancak bundan sonra iþinize yaramayacak olan evraklarý atýn. Tüm evraklarýnýzý bir dosya içerisinde düzenleyerek, taþýma ve yeni evinize yerleþme iþlemini kolaylaþtýrabilirsiniz.

 

 

https://www.milliyetemlak.com/dergi/tasinmadan-once-yapilmasi-gerekenler/


#